Kombinirane savne

Kombinacija finske, infra oz. zeliščne savne v isti kabini.

Finska savna
je osnovna zvrst savne z visoko temperaturo (od 70 do 100 stopinj C) in nizko relativno zračno vlago (od 20% do 5%). Zaradi tako visoke temperature je bivanje v savni do 15 minut, kar se ponovi do trikrat. Po potenju, se ohladimo v hladni vodi in počivamo. Že v prazgodovini so ljudje poznali različne osvežilne kopeli, ki jih lahko smatramo za predhodnice savne. Prava savna pa je doživela svoj resnični razmah v 20. stoletju, ko se je iz skandinavskih dežel razširila po vsem svetu.

Infra savna
Ker INFRA ŽARKI delujejo globinsko celo do 4 cm, pri tem pa dosegajo še hitrejše in intenzivnejše potenje pri nižji temperaturi od drugih savn – 50 stopinj celzija. INFRA ŽARKI so z delovanjem v telo zdravilni, priporoča se predvsem tistim, ki so občutljivi na visoke temperature-starejši ljudje in tisti, ki z manj napora želijo doseči čim večji učinek kot preventiva za krepitev zdravja. Med zadovoljnimi kupci najdete zdravstvene ustanove, hotele, fitness centre, zdravnike, farmacevte, lepotilne salone in v zadnjem času vse bolj za domačo uporabo.

Zeliščna savna
Avtomatika je dvosistemska s katero vzpostavimo režim suhe savne ali po želji vlažne savne. Bistvo zeliščne (vlažne) savne je v tem, da dosega temperaturo do 60°C in vlažnost do 65%. Namenjena je starejšim savnistom in tistim, ki želijo inhalirati ob različnih povečanih dozah eteričnih olj, predvsem pa tistim, ki želijo za svoje telo, zlasti dihala dobro. Največ jo uporabljajo v Evropi, kjer je prisotna šele 20 let, gre za novejši dosežek.

Nekaj primerov kombinirane savne

Več primerov si oglejte v Galeriji

Vas zanima kombinirana savna?

Z veseljem vam svetujemo pri izbiri optimalne savne za vas.

Kontaktirajte nas

  • (041) 325 970 – David
  • (041) 691 331 – Feliks
  • (02) 771 84 81